tiistai 7. lokakuuta 2014

nimmareita.

Viime viikon loppupuolella saimme edustajalta valmiit paperit suunnittelutarveratkaisun hakemista varten. Nämä kainalossa olemme nyt aloittaneet naapurikierrosta. Maanmittauslaitokselta saimme rajanaapureiden nimiä ja Fonectan avulla olemme soitelleet näille pyytäksemme lupaa tulla käymään ja esittelemään suunnitelmaamme. Maanmittauslaitos jätti antamatta niiden maanomistajien tiedot, jotka sijaitsevat sen kantatilan alueella, josta meidän määräalamme on lohkaistu. Tänään pitänee soitella sinne päin uudelleen. Emme ole aivan varmoja siitä, kenen omistuksessa tonttimme pohjoispuolen ja itäpuolen alueet ovat.

Tuntui oudolta tunkeutua täysin vieraiden ihmisten olohuoneisiin, toinen toisensa perään, kuin mitkäkin jehovantodistajat... Meidät otettiin kuitenkin vastaan ystävällisellä ja avoimella hengellä. Itse mietimme, että olisimmeko ottaneet yhtä avosylin vastaan ventovieraita? Etenkin kun mietin millä asialla olimme. Jos tähän asti on tottunut, että ikkunasta näkyy rauhallinen pelkkä metsä ja nyt äkkiä huomaakin, että joku suunnittelee puiden kaatoa, maansiirtotyötä ja rakennustyömaata... Itse en olisi välttämättä niin mielissäni!

Nimmareiden metsästys jatkuu tämän viikon. Yksi nimmarin kirjoittajista totesi, että hän on vastaavia nimikirjoituksia jaellut ennenkin. Hän kertoi, että hänen toinen rajanaapurinsa oli myös hakenut lupaa (tosin ei OKT:lle) ja onnistuminen oli vaatinut monia, monia hakemuksia, ennen kuin se oli mennyt läpi.. Toivomme olevamme onnekkaampia.


*** lisäys 8.10.2014 klo 21:52

No eipä osannut Maanmittauslaitos kertoa puuttuneiden oikeiden omistajien tietoa, koska lainhuudatus ei ollut mennyt vielä läpi. Onneksi kiinteistövälittäjä oli hoitanut kaikki kantatilan osasten myynnit. Häneltä nimittäin saimme oikeiden omistajien tiedot. Tänään kävimme heitä tapaamassa. Heillä ei ole aikomusta rakentaa tälle metsäalueelle tai suorittaa avohakkuuta. Tämä oli meidän kannalta katsottuna todella iloinen uutinen! Enää yksi naapuri on kuulematta. Ja mikäli kaikki menee hyvin, perjantaina kaikki nimikirjoitukset on kasassa.

Tänään kävin hankkimassa tyhjän kansion ja ison läjän muovitaskuja. Pistin kaikki tonttiin ja taloon liittyvät paperit yhteen mappiin. Koska kaikki tähän projektiin liittyvä on omassa päässä yhtä epäselvää höttöä, tuntuu huojentavalta, kun saa pistettyä jotain konkreettista aiheeseen liittyvää siistiin ja loogiseen järjestykseen. Niin paljon on asioita, joista pitää ottaa selvää ja niin niin paljon opittavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti