sunnuntai 24. tammikuuta 2016

keittiösopimus.

Keittiöliikkeitä olemme kiertäneet viime viikot ahkerasti. Takan suhteen olemme tehneet jo monta kertaa päätöksen... Kunnes taas olemme vetäneet takaisin. Takan suhteen tilanne auki edelleen, mutta keittiö sen sijaan; se on päätetty! 

Olimme ennalta ajatelleet, että Puustelli vastaisi laatutoiveisiimme, mutta olisi hinnaltaan ulottumattomissa. Suunnittelutapaamisessa tuntui kaikki loksahtavan kohdalleen, sellaisetkin seikat, jotka ajattelimme jäävän ilman ratkaisua. Kun tuli aika kuulla kokonaisuuden kustannukset, olimme valmistautuneet unelman totaaliseen murskautumiseen. Näin ei yllättäen kuitenkaan käynyt. Loppuhinta asettui mukavasti siihen haarukan puoliväliin, minkä olimme suunnittelijalle antaneetkin. Suunnittelijaa tuntui huvittavan se, että olimme hinnan suhteen yllättyneitä.

Suunnittelutapaamisessa ilmaisimme, että muutoin saa hinnan kanssa olla tarkkana, mutta taso on se, johon panostamme. Meillehän ei tule kuin se yksi ja ainut taso, niin siihen annoimme itsellemme luvan panostaa. Tuli muuten täytenä yllätyksenä, että Corian, josta vuosikaudet haaveilin onkin helposti naarmuuntuvaa. Sitä en tiennyt. Kun kohtasimme Louhen Super White kvartsitason, olimme myytyjä. Se se on. Piste. Jii selvitti vielä, että tason reuna on mahdollista saada ilman pyöristystä, kahden millin viisteellä.

Louhi Super White kvartsitaso. kuva: puustelli.fi

Jääkaappi, pakastin ja astianpesukone tulevat integroituna. Oviksi valikoitui maalattu valkoinen kiiltävä mdf, jossa vedinura. Tiedostamme haasteet mm. astianpesukoneen ja pakastimen kanssa; vedinurasta saa ottaa napakasti kiinni mm. nämä kaksi edellämainittua avatessaan. Välillä se vaan visuaalisuus tuppaa haastamaan funtiota. Minkäs teet? Meille oli alusta asti selvää se, että vetimiä emme halua. Voi olla, että tätä halua tullaan sitten kiroilemaan tulevaisuudessa. Riskejä on otettava, etenkin unelmien kanssa. ;)

maalattu valkoinen kiiltävä mdf-ovi vedinuralla. kuva: puustelli.fi
Jääkaappi, pakastin ja astianpesukone tulevat kaikki AEG:lta. Astianpesukoneen valintaan vaikutti erityisesti äänitaso. Koska keittiö on yhtenäistä tilaa oleskelutilojen kanssa, on tärkeää, ettei pesukone mylvi kovaäänisesti. Astianpesukone sijoitetaan saarekkeeseen. Jääkaapin ja pakastimen osalta luvataan molempien sulkeutuvan itsestään. Pakastimen ei pitäisi vaatia sulatusta missään vaiheessa. Tämä erityisen hyvä, kun kyseessä on keittiönhengettäret, jotka aina heinäkuussa havahtuvat siihen, ettei pakastimen laatikoita saa vedettyä ulos...

kuvat koottu osoitteesta: aeg.fi

Täältä blogista sain kahdelta ihanalta kommentoijalta vinkin aamiaiskaapista! Tuskailimme alkuun, että miten saisimme poistettua saarekkeen päältä vedenkeittimen ja kahvinkeittimen. Koko käsite aamiaiskaappi oli minulle vieras. Hetken googlattuani totesin, että "meille tulee aamiaiskaappi!". Tämän jälkeen, kun käsitettä esittelin erinäisissä keittiöliikkeissä sain kohdata yllättävän paljon vastarintaa. Tokihan minäkin ymmärrän, että kahvinkeittimestä peräisin oleva vesihöyry saattaa vahingoittaa ylläolevaa hyllylevyä ja että jossain vaiheessa saattaa joutua hyllylevyn uusimaan. Oli kuitenkin outoa, että asiakkaan toive torpattiin täysin monessa keittiöliikkeessä. Ja vaikka olimme ilmaisseet, että kahvikone on auttamattomasti liian kallis meidän budjettiimme, sitä jotkin keittiösuunnittelijat tuputtivat tuputtamistaan? Muutamat olivat sitä mieltä, että kauniiseen ehjään koneseinään yksinkertaisesti vaan tehdään aukko ja siinä se. Aivan kuin eivät olisi edes toiveitamme kuunnelleet. Ei aukkoja ei koloja, kiitos. Puustellin suunnittelijalle esitin toiveeni ehkä hieman varoen ja ajattelin saavani samanlaisen tylytyksen siitä, miten tuhoontuomittu idea koko aamiaiskaappi on. Toisin kävi. He ovat jopa lisänneet kaappirunkojen vakiovalikoimaansa viime kesänä tuotteen "aamiaiskaappi". No se oli sillä selvä sitten. Aamiaiskaapi tulee! 

Koska olimme vuoden ensimmäisen sadan ostajan joukossa saimme mukavat edut. Mm. Siemensin induktiolieden ja pyrolyysiuunin yhteishintaan 400 euroa! (ovh. reilut kaksi ja puoli tuhatta euroa...). Uunin kanssa samaan sarjaan menevä mikro piti tietysti laittaa vielä listalle. Välillä tosin mietin, että paljonko sitä mikroa tulee sitten käytettyä. Mutta kyllähän sitä sitten tulee; pikainen puuro, kaakao, eilisen ruuan lämmitys.. jne.

"touchSlider" kuva: siemens-home.fi
kuva: siemens-home.fi
Liesitaso on musta. Haluttu lämpötila säädetään liu'uttamalla sormea asteikkoa (touchSlider) pitkin. Joissain induktioliesissä teho valitaan painamalla kosketuspintaa toistuvasti. Siinäpä sitten näpytät, ja jos satut näpyttämään ohi halutun tehon - eikun uudelleen näpyttämään. Tämä liukuversio kuulostaa sitä vastoin näppärältä.

Uunin digitaalinäyttö, jota ohjataan yhdellä pyörällä. kuva: siemens-home.fi

Uuni sulautuu osaksi kaapistoseinämää. kuva: siemens-home.fi

kuva: siemens-home.fi
Mikroaaltouuni noudattaa uunin kanssa samaa muotoa. kuva: siemens-home.fi

Saarekkeeseen tulee ainoastaan yksi allas. Koska liesitaso on musta, oli ajatus antaa tälle mustalle pisteelle "pari" ja valita myös altaasta musta. Valittua tuli Blanco Subline 500-U (väri: anthrazit), joka on Silgranit kivimassaa. Materiaali kestää hyvin kuumuutta ja luvataan olevan lähes naarmuuntumatonta.

 kuva: lapetek.fi
Erotuksena yllä- ja allaolevaan kuvaan, meidän altaamme tullaan kiinnittämään alta, joten siihen ei tule kehystä. Alla kuvassa sama idea mustasta parivaljakosta, muutoin valkoisessa saarekeessa.

http://www.blanco-germany.com
Tähänastiset esittämäni asiat tuntuvat ainakin tässä vaiheessa päätetyiltä. Hana sen sijaan ja liesituuletin ovat hankalia! Teen niistä pohdintapostauksen jossain vaiheessa. Alla olevassa Puustellin suunnittelijan tekemä havainnekuva keittiöstämme. 

kuva: Puustelli

Vasempaan reunaan keittiötä sijoitettiin apteekkikaappi / apteekkarinkaappi. Oikeassa (ulkoseinässä) reunassa pakastin, jonka vieressä jääkaappi. Jääkaapin vieressä aamiaiskaappi ja tämän vieressä taas vetolaatikkokaappi täynnä säilytystilaa. Saarekkeen keittiön puolella on astianpesukone, sekä vetolaatikostot. Laatikot ovat tällä puolen erikoissyvät; 70 cm.  

7 kommenttia:

 1. Kivoja valintoja! Varmaan ihanaa saada asioita päätettyä. Me olemme myös alkuvaiheessa oman projektin kanssa, ja vasta odotan, että saadan tehtyä päätöksiä ;)
  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 2. Varmasti teille sopivia päätöksiä ja hyvältä näyttää...uralliset ovet voivat olla todella
  raskaita. Jääkaapin ja apk: een urat ovat katkoneet minulta useita geelikynsiä😉.

  VastaaPoista
 3. Jostain naftaliinista kaivoin tämän alkuvuoden postauksen, ja hei näyttää ihan älyttömän hyvältä! Meillä on myös Siemensin induktioliesitaso, uuni ja mikro, ja myös altakiinnitetty allas, ja olen ollut tosi, TOSI tyytyväinen. Mutta Pauliinan tapaan varoitus tuosta integroidusta kylmälaitteista ja ovista - meillä kylmälaitteet, varsinkin pakastin, on niin tiukasti kiinni, että en voisi kuvitella avaavani sitä ilman oikeaa kahvaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pauliina ja Jenni varoituksista! :) Täällä vaan kun päätöksiä tekee kaksi itsepäistä... Puustellin edustaja kyllä varoitteli samaa. Ajattelemme, että kokeilemme riskillä ja sitten lisäämme vähäeleiset yksinkertaiset vetimet perästä, mikäli homma käy mahdottomaksi. Tyyliin: http://4.bp.blogspot.com/-xgx0AzUwDMc/VmQ4oQFrTiI/AAAAAAAAG98/IaLQHJ_qrmo/s1600/IMG_0093.jpg

  VastaaPoista
 5. Oletteko olleet tyytyväisiä Super White -kvartsitasoon? Meillä sama mietinnässä ja kuulin, että lasikvartsi kestää kuumuutta ja hylkii likaa parhaiten. Tuliko teille sauma liesiaukon kohdalle? Sekin vähän mietityttää, miten siistin siitä saa. Yritin etsiä googlettamalla kuvia mut eipä kukaan noita saumoja kuvaile ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä taso on täysin vastanut odotuksia. Saumat tuli liesiaukon kohdalle yllätyksenä meille ja olimme alkuun järkyttynyneitä silikonisaumoista... mutta nyttemmin jo olemme tottuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla,että olette olleet tyytyväisiä. Jotkut kvartsit ovat herkkiä likaantumaan mutta tämän kanssa ei ilmeisesti tarvitse olla niin tarkka. Pystyykö tasoa käyttämään leipomisalustanakin vai jääkö rasvasta jälki? Vähän rupes teijän järkytys saumasta pelottamaan ;)

   Poista