sunnuntai 6. joulukuuta 2015

keittiöliikkeisiin.

Takka-asiat tai oikeastaan takkaa koskevat päätökset ovat hetken aikaa tauolla, kun odottelemme pääsevämme ensi viikolla Linnatulen takkoja katsomaan.

Tänä viikonloppuna aloitimme keittiöliikekierrokset. Tarkoitus olisi tässä kohtaa saada aikaiseksi hahmotelma siitä, miten vesipisteet, kylmälaitteet ja kodinkoneet tulevat pohjassa sijoittumaan. Ehdimme eilen lauantaina kiertää neljä keittiöliikettä; Domus, Puustelli, HTH sekä Kalustetukku. Täytyy sanoa, että olimme ehkä vielä enemmän sekaisin päästämme, kuin kotoa lähteissä. Vielä on monta liikettä vilaisematta. Näihin kaikkiin edellämainittuihin sovimme käyntiajan tuleville viikoille.

Haaveissa olisi ainakin:

 • leveä, tilava saareke
 • voisiko saarekkeessa oleva allas olla tason kanssa samaa? esim. kvartsia?
 • mikro & uuni silmien korkeudella
 • integroidut kodinkoneet
 • ei vetimiä
 • kaapit: korkeakiilto valkoinen
 • apteekkarikaappi
 • säilytystilan maksimointi (korkealle ulottuvat kaapit ja saarekkeen ratkaisut)

Muutama fiiliskuva:

(kuva: http://scandinavianretreat.blogspot.fr) Saarekkeeseen olisi kiva saada mahdollisimman paljon kaappitilaa, mutta toisaalta olisi käytännöllistä saada kahdelle korkealle jakkaralle paikka  - jolloin voisi vaikkapa aamuteen juoda saarekkeen äärellä?  

(kuva: http://www.klikk.no) Tässä jalkatila jakkaralla istujalle on jätetty melko kapeaksi, mutta tämä mahdollistaa säilytystilan maksimoinnin. Uuni ja mikro hyvällä työskentelykorkeudella.

(kuva: http://www.burobinnenhuis.nl) Kookas, leveä saareke, uuni mikro ja kahvikone seinällä. Sääli, että kahvikoneet ovat niin hintavia. Kun kahvikone on "koneseinällä" kahvinkeitin ei nökötä keskellä saareketta.
Se, että keittiön korkeat kaapit on ikään kuin upotettu seinään, näyttää hyvältä.

(kuva: http://decordots.com) Korkealle ulottuvat kaapit. Kannustalon 280 huonekorkeutta on mielestäni syytä käyttää myös keittiössä hyväksi. On rutkasti sellaisia astioita, joita et tarvitse päivittäin. Maljakot, fonduepadat ja pitsakivet yläkaappiin vaan! Vaatii jonkinlaiset pienet keittiötikkaat.

(kuva:http://homemydesign.com/)

(kuva: http://www.thedesignchaser.com) Mikäköhän tässä on jalkatilan syvyys?

Tässä keittiön kalusteisiin käytössä oleva tila suurin piirtein sama kuin meillä, saarekkeen tosin tulee olla lyhyempi vieressä olevan uloskäynnin vuoksi.

(kuva: Kiinteistömaailma) Tässä on yleisfiilis hyvin pitkälti sitä, mitä ajamme takaa. 

4 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita, etenkin tuo jalkatilan huomioiminen! Kannattaa aika pikaisesti karsia ehdokkaat 2-3, ihan oman ajankäytön tehostamiseksi. Älkääkä heittäkö kirvestä kaivoon kahvikoneen osalta - itse olin yllättynyt että niitäkin löytyi ihan järkihintaisia! Toinen vaihtoehto kahvinkeittimen jemmaamiseen on aamiaiskaappi.

  VastaaPoista
 2. Aamiaiskaappi! Loistava idea, pitää ottaa seuraavan keittiöliikkeen kanssa asia puheeksi. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Löysin juuri blogiisi! Hyviä haaveita :D Itse olen kääntänyt ja vääntänyt keittiötä jo itsekseni, ja seuraavaksi pitäisi lähteä kiertämään keittiökauppoja. Minun haaveissani on aamiaiskaappi, jonne saisi piiloon koneet ja leivänmurut. Salainen haaveni on sijoittaa keittiöön kaksi astianpesukonetta(!). Tsemppiä koko projektiin!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kävit! Jennin kommentin innoittamana olemmekin nyt keittiöliikkeissä esittäneet toiveen juuri aamiaiskaapista. Puustellilla kävimme eilen ja heillä on sellainen ihan virallisestikin valikoimissa.

  VastaaPoista