perjantai 15. heinäkuuta 2016

ulkomaalaus.

Vuodenajasta johtuen päätimme tarttua pensseliin jo viimeisen asennuspäivän jälkeisenä päivänä. Koska kattoa ei ole vielä asennettu, ajattelimme, että otsalautojen maalaaminen olisi tässä kohtaa helppoa. Edessä oli siis ulkoseinien värin päätökset. Siihen nähden minkälaisia veivaajia olemme yleensä, teimme päätöksen ennätysnopeasti. 


Vertailimme RTV:ssä vierekkäin katon (RR23) ja ovien, latoluukkujen pielien, ikkunapokien & tippalistojen (RAL 7013) värejä ja otimme rinnalle erilaisia tummanharmaan sävyvaihtoehtoja. Tavoite oli löytää harmaa, joka sointuisi näihin edellisiin, mutta ei olisi niin sininen. Halusimme sävyn, joka ei olisi musta, mutta hyvin tummanharmaa. Otimme ehdokkaita eri sarjoista. 


Lopulta päädyimme Teknoksen kahteen sävyyn: T1371 (NCS S 7500-N) ladon luukkuihin ja T1372 (NCS S 8000-N) kaikkialle muualle ulkoseiniin. Kannustalon pohjamaali on vesiliukoinen ja siksi meidän tuli myös valita vesiliukoinen maali. Halusimme matan lopputuloksen ja päädyimme Teknoksen Nordica Matt -maaliin.

Tänään kokeeksi jo maalasin yhden seinän ja Jii maalasi otsalaudat. Sävy vaikuttaa hyvältä. 

1 kommentti: