tiistai 26. heinäkuuta 2016

katto.

Olimme minilomalla ja sillä aikaa lauantaina (!) meille kävi Ruukki asentamassa katon. Kattoturvat jätimme myöhemmälle, nyt asennettiin pelkkä katto. Miten kauniisti katto asentuikaan jo maalattujen päätyräystäiden päälle. Olemme edelleen ihan hurmiossa latomme päädystä. Jollain lailla visuaalisen ilmeen terävöittää minimaalisen lyhyt räystäs päädyissä. 


Päätykolmioita lukuunottamatta suuri osa ulkomaalauksesta on tehty! Eteläpäädyn (kuvassa) kolmio vaatii vielä toisen kerroksen ja pohjoispäädyn kolmio ei ole saanut vielä ensimmäistäkään. Ulkomaalauspuuha on mukavaa, mutta yllättävää oli se, miten hankalaa oli saada maali ujutettua ladon lautaverhoilun lautojen väleihin. Auringon leikkiessä silmissä ja märän maalin kiillellessä, sitä helposti jätti jälkeensä valkoisen pohjamaaliviirun... Hakitelineiden kanssa jumppa aiheutti harmaita hiuksia... Päätykolmioiden maalaamista varten hankimme oman pienen Tikli -telineen. Tuleehan sitä tikapuu- / ja telinetarvetta tässä jatkossakin.


Sävyyn ollaan tyytyväisiä

Komea katto! 


Keittiön ovi ja ikkunat

Teknoksen maali on ollut kyllä hyvä ja helppo. Lopputulos on kaunis matta. Panostimme heti alkuunsa hyviin välineisiin. Meillä on liian monta sellaista kokemusta, joissa halvat pensselit ovat koituneet kohtaloksi. Niitä menee yksi toisensa perään ja jälki ei ole hyvää. Koska edessä oli iso urakka, hankimme molemmille yhdet leveämmät ja yhdet pienemmät hyvälaatuiset pensselit (Anza) sekä jatkovarren. 
Anza platinum, ehdottomasti hintansa arvoinen! (kuva: anza.fi)
Poistoilmalämpöpumppuun liittyviä energiankulutusasioita mietittyämme päätimme vielä korottaa takkaa yhden pykälän. Meillä oli alunperin valittuna korkeudeksi 1800. Nyt muutimme korkeuteen 2100. Tällä keinoin lämmityskapasiteetti kasvoi muutaman kymmenen neliötä.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti