tiistai 19. heinäkuuta 2016

aitaelementit.

Tässä kohtaa ei todellakaan ole vielä aika puutarhatöiden, emmekä oikeastaan pihasuunnittelulle ole vielä edes uhranneet juuri ajatuksia. Kuitenkin pihaan liittyy yksi ainoa ehdoton edellytys, jonka osalta olen aihetta pureksinut jo pitkään. Kun kyseessä on koiraperhe sisältäen kuusitoista karkaavaa tassua, on pihan aitaaminen välttämätöntä. Etenkin, koska hirvi- ja peurarikkaassa maastossa voimakkaan metsästysvietin omaavat karvakuonot ovat äärimmäisen nopeasti tipotiessään.

Miten ja millä? Yksi varteenotettava vaihtoehto on visuaalisesti kevyenoloiset ns. 3D aitaelementit, jotka ovat 4mm teräslangasta valmistettuja aitoja, mutta joissa lujan rakenteen luo ylä- ja alareunan vahvistustaitos:
kuva: aiapiirded.ee
Yhdeksästä paikasta pyysin tarjouksen 250 aitametristä tolppineen ja rekkuloineen. Ehdottomasti paras tarjous tuli etelänaapurista yritykseltä nimeltään AB Polar. Pitäisi vielä vaan aitaa varten saada lupa-asiat kuntoon (koska kyseessä on kiinteä ja yli 1,2 m korkea aita). Paraisilla ilmoitus aidasta tehdään samalla lomakkeella, kuin rakennuslupaakin haettiin, sisältäen maksulliset viralliset kartat (pahus, taas!) sekä naapurien kuulemiset...

Vaikka meidän karvakuonot ovat tappijalka -mallia, ei aita voi olla kovin matala. Tontilla on runsaasti korkeuseroja ja maastonvaihtelua. Jos laitat vaikkapa metrisen aidan kulkemaan ison kiven vierestä ja odotat vielä talven kantohankea, ei välttämättä enää tarvitse pitkään hurttia sisälle huudella... Tarjouspyyntöön pistin nyt aidat 1,5 metrin korkuisina.
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti