perjantai 15. heinäkuuta 2016

kylpyhuoneajatuksia.

Kylpyhuone on jostain syystä aiheuttanut harmaita hiuksia. Aiemmassa omassa kodissamme remontoimme kylppäri-wc:n ja pidimme siitä kovin. Valitsimme tuolloin ajassa hyvin tyypilliset laattavalinnat; musta kymppikymppi lattialaatta ja isohko valkoinen seinälaatta. Ei tehosteseiniä, valkoiset kalusteet ja lasiseinä. Hyvin perussettihän se oli, mutta miellytti siitä huolimatta kovasti. Nyttemmin kova kontrasti mustan ja valkoisen välillä vierekkäin samassa tilassa on alkanut tökkiä. Selvää oli se, että samanlaista emme halua.
Yksi inspiskuvistani. En halua fyysistä kopiota, mutta haluan kuvan tunnelman. 
Kylpyhuoneeseen marssitaan laahustetaan aina ensimmäisenä aamulla. Silmät sirrillään hapuillaan suihkuhanaa. Edellisessä omassa kodissamme kylpyhuone oli valkea, hyvin kirkas ja kimaltava. Nyt ajatus siitä, että kylpyhuone ottaisi vastaan aamu-unisen vieraansa pehmeämmin, lähti lentoon. Harmaan eri sävyjä, luonnonvaloa ja erilaisia keinovaloja sekä kylpyhuoneen perällä tunnelmallinen tumma sauna. Erilaiset betonihenkiset laatat ovat vetäneet puoleensa. On pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja tummuusasteen ja laatan koon välillä. Kalusteet ovat suuri mysteeri. Jostain syystä se tavallinen kylpyhuoneallaskaluste ei kuulu tähän, eihän? Mikä on puun osuus?Tondo Basalto (Laattapiste)
Kylpyhuoneen rakenteeseen tuli vielä viime metreillä pieniä muutoksia. Kylpyhuone oli alunperin ikkunaton, saunassa pikkuruinen ikkuna. Päätimme viime tingassa, että kylppäriin on pakko saada myös luonnonvaloa ja näin suihkun ja pytyn väliin lisättiin kapea lattiaan asti ulottuva ikkuna. Suihkun ja ikkunan väliin sijoitetaan kirkas lasiseinä ikkunan suojaksi. Ajatuksena on, että sama lattialaatta kulkee kylpyhuoneesta kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneen kalusteiden alle tulee lattiakaivo jota ympäröi kaadon mahdollistavat laatat. Suihkujen yhteyteen tulee Unidrain, jotta suuremmat laatat ovat mahdolliset. Laattavalinnoissa on pyöritelty viime metreillä kahta vaihtoehtoa; Laattapisteen TH Betoni -sarjaa sekä Cotto Tuscania Grey Soul -sarjaa. Hieman vaaleampaa lattialle ja tummempaa seinille. Tasolle on ajatus sijoittaa tumma kiviallas esim. Tondo basalto. Mutta mikä ihme se taso voisi olla?


Olen välillä katsellut myös mustaa Gustavsbergin Artic WC-istuinta... Mitenköhän se istuisi tähän harmaansävyjen maailmaan?

Yksi valaisinajatus on jo valmis: Kvikin Cylinder valaisin, joita saa mustina ja valkoisina. Niitä voisi mustalla värillä varustettuna riippua ainakin peilin yhteydessä.


Hanoista ja suihkuista en voi edes puhua... ne ovat aina se kaikkein vaikein minulle (pahuksen Vola ja hintansa!) Heti kun löydän hanamaailmasta jotain kaunista ja hintansa puolesta mahdollista (harvoin), se ei täytä niitä määräyksiä, että se läpäisisi rakennustarkastuksen.

No niin, ne laatat: Grey soul sarjasta olemme pyöritelleet sävyjä light, mid ja dark. TH Betoni -sarjasta vaihtoehtoisesti taas olemme miettineet sävyjä grey ja anthracite. Ja tosiaan niin, että vaalea lattiaan ja tumma seinään.

Halusimme, että laatat ovat rektifioituja, jotta saumasta saadaan mahdollisimman ohut.
Grey Soul mid
Grey Soul light (tätä lattiaan)
Grey Soul dark (tätä seinään)

Grey Soul dark

Grey Soul light

Grey Soul mid

TH Betoni anthracite

TH Betoni grey

TH Betoni grey seinällä ja anthracite kymppikymppinä lattialla.
TallennaTallennaTallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti