lauantai 19. marraskuuta 2016

led-kattovalaisimet.

Aika pitkään veivasimme näitäkin... Nyt valaisimet päätetty ja jopa tilattukin. Sisustajana olen itse ollut jo pitkään valojen suhteen sellainen, että olen kokenut ongelmalliseksi keskellä huonetta olevan yhden ainoan kattovalaisinpaikan. En ole koskaan hoksannut, että millainen valo vaikkapa olohuoneessa kuuluu moiselle paikalle ripustaa. Tästä syystä en nytkään ajatellut, että valaistuksemme rakentuisi näiden varaan. Sähkösuunnitelmiin ne kuitenkin lisättiin (lähinnä jälleenmyynnin takia, sillä joku saattaa tykätä). Riippuvalaisinpaikkoja tuli myös ruokapöydän päälle, yöpöytien päälle makuuhuoneessa, koirien trimmauspisteen yläpuolelle työhuoneessa, tason päälle pikkuvessassa sekä samoin kylpyhuoneessa. Olohuoneen alueelle tulee pari seinävalaisinta, joiden malli on vielä arvoitus. Muutoin valaistus toteutetaan himmennettävillä kiinteillä led-valoilla.

Työhuoneen sekä kodinhoitohuoneen kattoon tulee tehokkaat ja kirkkaat led-paneelit (6+3 kpl).
Himmennettävä neliskanttinen led-paneeli 20cmx20cm, 1250 lm, 15W, 4000 K

Saarekkeen yläpuolelle tulee suunnattava led-spotti (3 kpl) sekä makuuhuoneen edustan käytävän päähän seinään suuntaamaan (tauluvalo). 
suunnattava led-spotti 13W, 4000 K, 890 lm

Kylpyhuoneeseen ja kuistin kattoon tulee mustat pyöreät led-paneelit:
LED-paneeli, 950 lm, 13W, 4000 K, ⌀11cm

Makuuhuoneeseen ja pikkuvessaan tulee myös edellisen kaltaiset led-alasvalot, mutta halkaisija on 8,5 cm ja teho hieman pienempi (10W, 660 lm), sekä väri on valkoinen. Muualle (eteinen, ruokailutila, keittiö, olohuone) tulee samanlainen alasvalo, mutta halkaisija hieman suurempi ja tehoa enemmän (⌀11, 13W, 850 lm):


Valaisimet tilattiin Superledistä, Ledtekistä ja Muudista. Tässä käytetyt kuvat myös heiltä.

Takapihan puolella on kaksi uloskäyntiä; kodinhoitohuoneen ovi sekä keittiön ovi. Näiden yläpuolelle laitetaan Nordluxin halogeenivalaisin:

Pikkuvessan korkeus jäi vahingossa täyteen korkeuteen (280). Tila on hassu, koska se on niin pieni ja kuitenkin korkea. Sellainen putki. Olimme hankkineet Pukkilan poistomyynnistä valkoisia laattoja pikkuvessan seiniin. Nyt, kun seinäpinta-ala kasvoikin melkoisesti, eivät laatat tule riittämään. Näillä näkymin emme laita edes laattoja pikkuvessaan. Harkinnassa on mikrosementti.

TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti