torstai 5. maaliskuuta 2015

maaperätutkimus.

Maaperätutkimus tehtiin viime viikolla. Tutkimuksesta saimme hyvin tarkan ja laajan kuvauksen tontin maaperästä, korkeuseroista sekä pinnanmuodoista. Talon paikan korkeus merenpinnasta on n. 24 metriä. Tulosten mukaan rakennukset (sekä autotalli että talo) voidaan perustaa anturoilla kantavan pohjamoreenin ja louhitun kallion päälle, niin että kallion pinnan ja anturan väliin tulee tiivistetty mursketäyttö. Hintaa maaperätutkimukselle tuli 500 + alv.

Seuraavaksi odottelemme kuvia autotallista. Kun kuvat vaikuttavat hyviltä suunnataan kohti rakennuslupahakemusta. Hakemus tehdään meille valmiiksi, meidän on ainoastaan käytävä kuulemassa samaiset naapurit uudemman kerran. Tällä kierroksella naapureiden kuuleminen tulee uskoakseni olemaan helpompaa, sillä nyt meillä on jo valmiina heidän yhteystietonsa. Poikkeamispäätöstä hakiessa oikeiden ihmisten tavoittaminen oli haastavaa. Maanmittauslaitokselta saatavat (vieläpä osin maksulliset!) tiedot kun olivat kaikkea muuta kuin ajantasaiset.

Autotallin mahduttaminen budjettiin on osittain vielä epäselvää. Päätimme kuitenkin hakea lupaa, jotta se tulisi sitten varmuuden vuoksi samalla. Hyviä ideoita saimme mahdolliseen autotallin muotoon. Tontin maaston muotojen kannalta olisi järkevää toteuttaa ns. upotettu malli. Talliin tulisi sama kattokulma ja väritys sekä mahdollisesti myös yksi ladon ovi (luukku) ja ikkuna. Autotallin takaosassa olisi pieni varasto. Autotallin ullakolta voisi avata säilytystilaa vaikkapa rakennustarvikkeille jne. Mikäli budjetti ei veny autotalliin, on meille epäselvää missä säilytetään esim. polkupyöriä, puutarhan- ja pihanhoitovälineitä jne. Jonkinlainen varastotila on kuitenkin välttämätöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti