lauantai 29. marraskuuta 2014

tapaaminen.

Tämän viikon keskiviikkona tapasimme taas Kannustalon edustajan kanssa. Pohdintamme siitä, että tuleeko talomme olemaan muuttovalmis (108B) vai räätälöity (119) tulivat tapaamisen aikana päätökseen. Kerroimme miten muuttovalmiin helppous houkuttelee, mutta pohja ei vastaa täydellisesti toiveitamme. Projektin suuruusluokan huomioiden, ei tässä vaiheessa kannata alkaa tekemään myönnytyksiä.  Tunne siitä, että valmiissa talossa ei olisi täysin tyytyväinen ja olisi vieläpä tiennyt sen alusta lähtien, ei ole kovin tavoiteltava. Lisäksi edustaja vakuutti neliöhintaluokan olevan samaa suuruusluokkaa. Pelkomme siitä, että sitten jäämme vesikattovalmiin talon kanssa ikään kuin yksin, oli turha. Kannustalolta on myös mahdollista saada apua kodin loppuunsaattamiseen. Heidän kanssaan voi tehdä sopimuksen, että he kilpailuttavat urakoitsijat eri työvaiheisiin, tietysti maksua vastaan tämäkin tapahtuu.

Keskustelimme jo nyt valinnoista ja pohjaratkaisusta. Kävimme tarjouksen kohta kohdalta läpi ja meille selitettiin kaikki epäselviksi jääneet kohdat. Myös tähän 119 pohjaan haluamme pieniä muutoksia, kuten aiemminkin olen kirjoittanut. Toisen vessan sijaintia mietimme pitkään ja mietintä jatkuu myös näin tapaamisen jälkeen.

Toinen mistä keskustelimme pitkään oli kattokorkeus olohuoneessa ja ruokailutilassa, jossa meitä houkuttaisi katonnosto aavistuksen ylös. Tänään olimme katsomassa Aurora -taloa, jossa oli nimenomaisessa tilassa kattoa kohotettu vinoksi (kaltevuus 1:4). Katonnosto onnistuisi tällä kaltevuudella niin, että puhallusvillan voisi vielä katon eristeeksi laittaa. Pohjassa 119 talon leveys on 8,4 metriä, eli korkeimmalta kohdalta katto nousisi lähes neljään metriin.

Kysyin tänään esittelyssä myös ulkokaton kaltevuudesta, joka on kuulemma itse valittavissa, riippumatta siitä onko kyseessä yhden vai kahden kerroksen talo. Se oli hyvä tieto. Mielestäni aidossa ladossa on korkea ja jyrkkä katto.

Ikkunat tulevat Skaalalta tai Tiiviltä. Ilmeisesti samannäköiset ja hintaan ei vaikuta kumman valitsee. Ainakin tässä vaiheessa ajattelemme, että olohuoneen ja ruokailutilan ikkunat ovat kiinteät (niitä ei avata, eikä niissä näin ollen ole sälekaihtimien rekkuloita, kahvoja jne. Mietimme, että tälläkin hetkellä sälekaihtimia käytämme vain ihmisten katseiden estämiseen. Mikäli hirvien katseet eivät tulevaisuudessa haittaa, kiinteät ikkunat ovat näihin tiloihin visuaalisesti kaunein ja paras ratkaisu. Ruokailutilasta saa ulko-oven auki terassille. Tästä myös tilan tuuletus onnistuu tarpeen vaatiessa. Näiden tilojen ikkunat siis pestään vain ulkoa ja sisältä. Sekä makuuhuoneeseen että työhuoneeseen tulee avattavat sälekaihtimilla varustetut ikkunat. Meidän on mahdollista saada tummanharmaat ikkunanrungot ulkoa ja sisältä valkoiset. Hieno yksityiskohta!

Ensi viikon lauantaina on taas latoesittely. Tällä kertaa räätälöity malli. Odotamme innolla!


OT: Katsoin telkkarista ohjelmaa, jossa kerrottiin metsässä oleskelun vaikutuksista: "Metsässä oleskelu vaikuttaa elimistöön jo muutamassa minuutissa: verenpaine laskee, sydämen syke rauhoittuu ja stressihormoni kortisolin määrä vähenee." Tämän selittänee koukuttumisen viikonlopun pitkiin metsässä samoiluihin. Mietimme, että miten vointimme koheneekaan, kun käytännössä tulemme asumaan metsässä! ;)

4 kommenttia:

 1. Me valitsimme aluksi avattavat ikkunat Latoon, koska edustaja lämpimästi niitä suositteli. Ovat kuulemma loppujen lopuksi energiatehokkaammat. Kuvia selaillessa totesin kuitenkin että nuo kiinteät ikkunat ovat todella paljon kauniimmat, joten vaihdoin kaikki olohuoneen ikkunat kiinteiksi. Makuuhuoneisiin jäi avattavat ikkunat. Nyt kun noita katselen, niin olisin kyllä voinut vaihtaa kaikki ikkunat kiinteiksi, niin paljon nätimmät ne kyllä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitänee miettiä asiaa vielä. Lähinnä sälekaihtimien ja tuuletuksen vuoksi ajateltiin makkariin avattavia. Mutta uskon, että olet oikeassa; niissä on suuri ero jos visuaalisesti ajattelee.

   Olen blogianne lukenut mielenkiinnolla, teillä rakennusasiat etenee vauhdilla. Kaunis ulkoasu blogillanne!

   Poista
 2. Meillä tuo sama tuuletus asia pyöri mielessä ja koska pohjoisen kesät ovat aika hyttyspainotteisia, piti ikkunoissa olla hyttysverkot. Ja koska hyttysverkot isoissa ikkunoissa olisi ollut aika kamala näky, niin teimme kaikki makuuhuoneisiin pienet neliön malliset tuuletusikkunat - samaan linjaan kuin isojen ikkunoiden yläreuna. Nuo eivät paljoa paista silmään mutta ajavat varmasti asiansa.

  VastaaPoista
 3. No, tuokin on hyvä idea! Meille vaan edustaja sanoi, että hätäpoistumistie -syistä johtuen joka tilassa on oltava vähintään yksi iso avattava ikkuna. En vaan ymmärrä, että miten niin monissa kauniissa uusissa taloissa tämä on saatu kierrettyä..?

  VastaaPoista