perjantai 5. syyskuuta 2014

alustavaa.

Tänään olimme Kannustalon edustajan kanssa käymässä tontilla. Mihin talo ja autotalli tullaan sijoittamaan? Mihin talo suunnataan aurinkoon nähden?

Meitä jäi edelleen kaivelemaan viime tapaamiseen jälkeen yksi räätälöity talomalli, jossa pohjaratkaisu sopisi tontille paremmin ja olisi oikeastaan muutoinkin tilasuhteiden osalta meille osuvampi. Mallissa on myös katos, joka on ollut mielessämme suuri puutos 108B:n kohdalla. Lato 119 on se räätälöity malli, jota olemme mielessämme pyöritelleet:

Lato 119 (kuva: kannustalo.fi)
Kahden makuuhuoneen välinen seinä poistettaisiin ja makuuhuoneesta tulisi iso tila, jonka toiseen päätyyn luotaisiin pukeutumistila. Olohuoneesta ulos vievä ovi poistettaisiin. Jos rahasta ei olisi kiinni, tämä olisi meidän unelma! Todellisuudessa tuntuu vaikeammalta hahmottaa prosessia ja kuluja - jos verrataan muuttovalmiiseen, jonka hinnan maksettuasi tiedät tarkkaan, mitkä asiat sisältyvät hintaan. Edustaja lupasi pistää meille vielä yhteenvedon, jossa räätälöidyn talomallin kustannuksia voisi hieman hahmottaa.

Tälllä hetkellä tunne on se, että vaihtoehtomme ovat viittä vaille valmis 108B ja tämä edellä mainittu räätälöity 119. Muuttovalmiin talon sisutusvalintakatalogi tuntuu kovin rajoittavalta - etenkin, koska mitään muutoksia et voi sisutusvalintoihin tehdä tämän katalogin ulkopuolelle.

Ennen kuin teimme tarjouksen tontista - eli noin viitisen viikkoa sitten - kävimme rakennustarkastajan kanssa tontilla. Alueella on joitakin / jokin maisemallisesti arvokas rakennus, jonka johdosta tontille ei voi rakentaa aivan mitä tahansa. (Huolimatta kaavattomuudestakin.) Tällöin rakennustarkastaja sanoi, että tontin pohja vaikuttaa perustuksia ajatellen helpolta ja edulliselta (jos tätä adjektiivia nyt tässä yhteydessä voi käyttää). Samaa sanoi myös tämä Kannustalon edustaja tänään. Toivotaan kovin, että ovat asian suhteen oikeassa! Maaperätutkimuksessahan tämä sitten joskus selviää. Tutkimus suoritetaan viimeistään ennen rakennusluvan hakua.

Ensi viikolla odottelemme Kannustalon edustajan asemapiirroksia talon ja autotallin asettelusta. Näiden kanssa menemme sitten tontille mittanauhan kanssa ja yritämme miettiä käytännöss miltä ne vaikuttavat. Ensi viikolla pitää myös selvittää alueen jätevesimääräykset, joiden mukaan poikkeamishakemukseen tehdään alustavat jätevesisuunnitelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti