lauantai 31. joulukuuta 2016

hanat.

Kulunut joululoma on mahdollistanut sen, että päivien tunneista on osan voinut käyttää päätösten ja niitä seuraavien hankintojen toteuttamiseen. Hanat ovat olleet toivoton ikuisuusjahkauksen aihe. Siis totaalinen farssi. Kyseessä on VAIN hana. Kuitenkin tällä päivämäärällä voin sanoa, että kuluneen vuorokauden aikana olen tilannut pikkuvessan hanaa lukuunottamatta kaikki talon hanat! Eikä tässä vielä kaikki; olen myös tilannut edellä esittelemäni suihkut, kodinhoitohuoneen kurapisteen suihkuhanan, kiukaan, molemmat wc-istuimet seinätelineineen ja muine rekkuloineen sekä Mr Perswallin tapetin!

Voin sanoa kuuluvani kilpailuttajien valioluokkaan... Olen yli vuoden jo harjoittanut viikottaista hanojen ja niiden hintojen vertailua. Päivittäistasolla tämä tapahtuu tietysti Google-pohjalta, mutta joka kerta, kun tie vie rautakauppaan tai vastaavaan, on hanahylly silmäiltävä aina läpi. Eikä se pelkkä hinta, vaan myös muoto, ulkonäkö, tunne ja ominaisuudet. Jii ilmoitti jo alunpitäen, että Orasta ei tule. Eli niitä ei ole edes katseltu. Tosin sieltä tuskin yksikään olisi silmää miellyttänytkään. Olen käyttänyt rutkasti aikaa etsiessäni eri nettifirmoja sekä Suomessa että ulkomailla. Monesti ulkomaisissa liikkeissä hinta voi olla alhaisempi, mutta kaikkialta toimitus Suomeen ei ole mahdollinen…

Oikeastaan mikään rautakauppojen tarjoamista keittiöhanoista ei ole tuntunut oikealta, ei edes sinne päin. Jossain vaiheessa aloimme pohtia sitä, että valkoinen keittiö kaipaisi jonkin pienen yksityiskohdan, mikä sieltä pomppaisi esiin. Tämän ajatuksen jälkeen aloimme etsiä mustaa keittiöhanaa. Koska Volan hanaan ei mitenkään budjetti venynyt, sen heivasimme ensimmäiseksi. Loppumetreille asti kulki mukana vertailuissa Blancon Linus-S hana, joka oli samaa materiaalia, kuin tuleva tummanharmaa tiskialtaamme. Kun pääsimme näkemään lopulta pitkän etsinnän jälkeen kyseisen hanamallin Skanssin Gigantissa, totesimme sen olevan passeli. Ainoa mutta hanassa oli sen korkea hinta. Seitsemänsadan hanan hinnaksi Gigantti ilmoitti reilut viisisataa. Vertailujeni mukaan tämä oli halvin hinta. Vaikka normaalihinnasta paljon alhaisempi, se silti vielä jäi hieman kaivelemaan.Mutta kuinkas kävikään!? Tehdessäni nyt pitkää rupeamaa suihkujen vertailuissa Saksalaisissa nettikaupoissa, törmäsin aivan sattumalta tähän kyseiseen hanaan. Sen hinta oli siellä kaksisataa euroa. No, arvaatte jo, tilaukseen meni. Jännityksellä odotan, onnistuuko toimitus tänne.Kodinhoitohuoneeseen tilasin niin ikään Saksasta Grohen Minta -hanan, josta pitäisi saada vedettyä ulos suihkupää (mikäli ymmärsin saksan kieltä yhtään oikein...).
Kylpyhuoneen hanat olenkin jo esitellyt aiemmin, mutta nyt ne lähtivät oikeasti tilaukseen, sillä pääsimme hipelöimään Bauhausissa vastaavaa, mutta matalampaa hanaa. Kaunis, miellyttävän tuntuinen. Hinta aavistuksen karvas, vaikka etelänaapurista tilattuna huomattavasti Suomen hintoja huokeampi.


2 kommenttia:

  1. Hei! Saanko udella mistä kaupasta löysit Estetics hanan? Itse en ole löytänyt vaikka kuinka kolunnu googlea läpi 😆

    VastaaPoista
  2. Hei, toki saa! :) Virolainen kauppa sansan.fi tilasi pyynnöstäni.

    VastaaPoista