torstai 11. syyskuuta 2014

poikkeamishakemukseen.

Poikkeamishakemuksen työstö etenee. Saimme viralliset kartat. Kannustalon edustaja toivoi ne sekä paperisena että sähköisenä. Hän kehotti kopioimaan paperiset, jotta mikäli rakenuuslupavaiheessa tarvitaan vastaavia karttoja ainakin osittain, niistä ei tarvitse uudelleen maksaa. (Kiitos vinkistä! En olisi tätäkään hoksannut itse, vaan olisin tyytyväisenä lähettänyt alkuperäiset maksetut kartat lupahakemuksen muassa, mikäli olisin itse laatinut hakemuksen.)

Kun ensimmäisen kerran kävimme välittäjän kanssa tontillamme, hän puhui tuolloin jätevesijärjestelmän ainoan vaihtoehdon olevan umpisäiliö. Hieman tätä ihmettelimme. Ymmärsimme hänen puheestaan, että sekä käymäläjätevedet että harmaat vedet on kerättävä umpisäiliöön. Ajattelimme tämän liittyvän suht läheiseen ranta-alueeseen (n. 500m) ja luonnonsuojelualueeksi merkittyyn makean veden vesialtaaseen. Nyt poikkeamishakemukseen on merkittävä alustava jätevesisuunnitelma. Jii soitti kunnan ympäristönsuojelutarkastajalle tiedustellakseen sallittuja jätevesiratkaisuja. Tämä ei nähnyt syytä miksi olisi pitäydyttävä umpisäiliössä. Hän sanoi, että saostussäiliö + maahanimeyttämö tai saostussäiliö + maasuodatin ovat hyviä ratkaisuja. Se kumpi on parempi määräytyy ainakin osittain maaperän mukaan.

Tutkailin kuitenkin vielä tänään kunnan ympäristönsuojelumääräyksiä ja siellä on maininta juuri tästä makean veden alueesta ja sen valuma-alueen jäteveden käsittelymääräyksistä. Ranta-alue on rantavyöhyke, joka ulottuu keskivedenkorkeuden mukaisen rantaviivan ja kahden metrin korkeuskäyrän väliin. Tekstissä sanotaan selvästi, että uusilla ranta-alueen rakennuksilla käymälävedet on johdettava umpisäiliöön Tonttimme sijatsee makean veden valuma-alueella, mutta käsittääkseni ei ranta-alueella (Mikäli oheisen kartan käyriä oikein tulkitsen). Tekstistä ei käy selvästi ilmi koskevatko määräykset myös valuma-aluetta. Pistin vielä sekä ympäristönsuojelupäällikölle että -tarkastajalle kyselyn varmistaakseni vielä aiemmin saadun tiedon oikeaksi. En halua, että poikkeamispäätöksen myöntäminen viivästyy tämän vuoksi. Tontin myyjät odottelevat rahojaan... ja olisihan se meistäkin kiva saada "pläntti" jo ihan oikeasti omaksi.

Riittävästi(?) korkeuskäyriä tontilta rantaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti