tiistai 2. syyskuuta 2014

ensitapaaminen.

Tapasimme tänään ensimmäistä kertaa Kannustalon edustajan. Perjantaina menemme hänen kanssaan yhdessä katsomaan tonttia ja miettimään talon ja autotallin paikkaa. Autotallia ei ole tarkoitus tehdä heti alkuun, mutta lupaa kannattaa anoa jo tässä vaiheessa, jotta se on sitten tulevaa varten valmiina.

Meille oli yllätys, että Kannustalon edustajat lupasivat hoitaa poikkeamishakemuksen tekemisen puolestamme - eikä siitä koidu meille lisäkuluja, mikäli lupa heltiää ja talon heiltä otamme.

Tänään soitin ja tilasin viralliset kartat poikkeamishakemusta varten. Kustannuksia tästä tuli 96 euroa. Kovasti tuntuu sellaisia pieniä kustannuseriä kertyvän jokaisesta vaiheesta, vaikka emme varsinaista projektia ole vielä käynnistäneetkään. Perjantaisessa kauppakirjojen kirjoitustilaisuudessa saimme kaupanvahvistajalta 112 euron laskun käteemme.

Paljon oli kysymyksiä tänään ennen edustajan tapaamista, mutta nyt niitä on ehkä vielä enemmän... Pyysimme tarjouksen mallista lato 108B sekä muuttovalmiina että viittä vaille valmiina. Talo on kokonaisuutena ollut mielessämme jo pitkään se unelma, mutta silti pohjassa on tiettyjä asioita, jotka vielä pistävät pohtimaan.
Lato 108B (kuva: kannustalo.fi)


  1. Olohuoneen / keittiön ikkunat tulisi suunnata kaakko-lounas akselin välille, jotta päivänvalo pääsee tulvimaan sisään. Tontin malli on kuitenkin sellainen, että tie johtaa tontille etelän suunnasta. Tämä aiheuttaa sen, että sisään tullessa on kierrettävä ikään kuin talon taakse. Kannustalon edustaja ehdotti asian ratkaisemista sillä, että autotalli rakennetaan tontin perälle, josta kuljettaessa sisälle talon kiertoa ei tulisi. Ensimmäinen huoleni oli, että mitä sitten kun sataa metri lunta ja pihaa on putsattava ensin lumesta koko tontin leveyden verran päästäkseen tielle? Tämä kysymys on siis edelleen ratkeamatta.
  2. Taloon ei liity minkäänlaista katosta.
  3. Onko keittiön pinta-ala ja kaapistojen tila riittävä.
  4. Arvio muuttovalmiin ja viittä vaille valmiin talopaketin hintaerosta on n. 40 000. Yksittäisiä poikkeuksia ei saa valinnoissa tehdä, mikäli valitsee muuttovalmiin vaihtoehdon. Eli mikäli valikoimasta ei löydy esimerkiksi meitä miellyttävää lattiavaihtoehtoa, emme voi omakustanteisesti ottaa siihen jotain ulkopuolista ratkaisua. Toisaalta taas 40 000 euron summa tuntuu pieneltä, mikäli sen pitäisi kattaa kaikki sisäpintojen valinnat sisältäen esim. keittiön, kylpyhuoneen, WC:n, kodinhoitohuoneen kaikki kalusteet ja seinäpinnat.
Kysyimme myös yläkertavarauksesta; onko latomme mahdollista rakentaa niin, että tulevaisuudessa on mahdollista ottaa yläkerta myös käyttöön (esimerkiksi siinä tilanteessa, jos päädymme myymään joskus kotimme, tällä on merkitystä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti