sunnuntai 29. toukokuuta 2016

pohjat.Näinhän tässä sitten kävi. Talon rakennus, päivätyö ja arki eikä kukaan enää ehdi päivittää blogia. Yritetään korjata tilannetta jatkossa.

Pääsiäisenä saatiin siis kaikki tarvittavat puut nurin. Olimme merkanneet vaimon kanssa viime syksynä rakennusten paikat metsään kahden pitkän mitan kanssa samalla kun lauma hirvikärpäsiä hyökki niskaan. Eli siis hyvin karkeasti huitovalla liikkeellä suorittaen. Luotin kuitenkin mittauksiimme sen verran, että merkkasimme kaikki puut viiden metrin säteellä oletetuista rakennuksista. Tarkoituksenamme oli kaataa mahdollisimman vähän puita tontilta, jotta se pysyisi mahdollisimman metsäisenä.
Onneksi metsurimme tajusi linjata talolle tulevaa tietä hieman naapurin tontin kautta. Se muutti kyllä koko pihaa paremman näköiseksi. Iso kiitos myös ymmärtävälle naapurille tästä rasitteesta!

Pääsiäisen jälkeen puuta oli sikinsokin pitkin metsää. Karkeasti kuukauden kaiken vapaa-aikani raivasin tuota risu-/puukasaa siisteihin nippuihin ja keräsin oksia järkeviin kasoihin). Onneksi metsuri karsi puut ja sahasi ne parin kolmen metrin pituisiksi pätkiksi. 287 kantoa laskin enkä ottanut mukaan pienempien risujen kantoja ollenkaan. Ei helvata, en oikein usko vieläkään, että niitä oli NIIN paljon. Enkä edelleenkään jaksa uskoa, että metsurimme kaatoi koko metsän kolmessa päivässä.Mutta jos vähän jaarittelisi otsikon mukaisesta aiheesta.
Itsellä oli sellainen harha, että vähän kaadetaan puita, raavitaan kallion päältä sammaleet pois ja kipataan kivilajitelma talon ja tallin alle. Ja juurikin näin se meni. Jeps. Aivan ensiksi, jos kenenkään koskaan tarvitsee siirtää maata Paraisilla tai lähialueilla soittakaa Kuljetus ja kaivuu Siivonen paikalle. Osaavaa sakkia.

He siivosivat tontin risuista, nostivat kannot maasta, kasasivat loput puukasat pois raksailun tieltä muutamassa päivässä. Siitä alkoikin kaivaminen. Ehkä nyt jo uskallan sanoa, että onneksi rakennustyömaa melko lähellä Paraisten kalkkilouhosta. Sieltä saimme jätekiveä sopuhintaan. Onneksi sen takia, että jos tällaisen täyttöprojektin olisi toteuttanut jossain muualla, ei meillä olisi varmaan enää rahaa rakentaa itse taloa.
Tuhat tonnia tai vaihtoehtoisesti miljoona kiloa kiviä. Sen verran jouduimme tonttia täyttämään. Se on pari autollista kiveä se. Oikeastaan koko tallin edessä oleva suo piti kaivaa pois tien alta, siirtää sivuun ja täyttää kivillä. Sen jälkeen tallinpohja kaivettiin osittain rinteeseen ja tasattiin tässä vaiheessa.


Itse talon pohjan teko olikin jo enemmän hermoja raastavaa. Talon alta (tottakai) löytyi epämääräisen muotoinen kallio, jossa oli syviä uurteita. Ei muuta kuin raavittiin alue puhtaaksi..
Kun tämä kuoppa oli täytetty, vesiputken suojaputki ja viemäriputki talolta kohti suodatuskenttää asennettu, niin todettiin, että yhdestä nurkasta kallio nousee aivan liian korkealle. Siivonen vauhdikkaasti hankki pommimiehen paikalle ja siirsi oman kaluston toiselle työmaalle. Räjäytyksen jälkeen tasattiin alue ja täytettiin vähän lisää, jonka jälkeen meillä olikin työmaa valmiina perustusten tekoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti