sunnuntai 21. helmikuuta 2016

liesituuletin.

Keittiö on muutoin paketissa, mutta hana ja liesituuletin ovat ainoat ratkaisemattomat. Liesituuletin tulee toimimaan omalla moottorilla, ei huippuimurilla. Sekä hana että liesituuletin tulevat olemaan ne kaksi asiaa, jotka saarekkeesta ja keittiöstä ylipäätään tulevat erottumaan selkeästi. Siksi ei ole yhdentekevää millainen tötterö sinne kattoon tulee ripustettua. Liesituulettimen valintaa on vaikeuttamassa muitakin rajoituksia, kuin vain visuaalisesti rajoittuneet valitsijat... Saarekemalleja on huomattavan vähän, puhumattakaan niistä vaihtoehdoista, jotka sopivat meidän huonekorkeuteemme. Meidän huonekorkeutemme on valtaosin Kannustalon vakiohuonekorkeus eli 280. Saareke kuitenkin sattuu olemaan juuri sillä puolella, jossa katto on vino (1:4). Lieden kohdalla korkeus on varmasti hieman yli kolmen metrin. Tämä sulkee pois surullisen monta liesituuletinmallia. Olisin ehdottomasti halunnut tuulettimeksi ympyrälieriön mallisen valkoisen mallin, kuten tämä Savon (klik). Valitettavasti juuri huonekorkeuden vuoksi tämä malli ei ole mahdollinen. Höh! Mahdollisia malleja taitavat olla melkeinpä ainoastaan sellaiset mallit, jotka roikkuvat katosta vaijerien varassa. Näitä malleja selattuani olen saanut todeta niiden olevan järjestäen melko huikeissa hinnoissa. Jossain vaiheessa tuntui siltä, ettei sellaista ole olemassakaan, jonka kelpuuttaisimme. Nyt kuitenkin armottoman googlaus-istunnon tuloksena löytyi muutamia. (seuraavat kuvat kerätty osoitteesta elica.com)
vasemmalla Elica Grace ja oikealla Elica Juno

vasemmalla Elica Seashell ja oikealla Elica Audrey 
Näistä Elica Juno on hintaluokaltaan paras (n. 800 euroa) ja siinä myös kiinnitys on suoraan mahdollinen kattokorkeuteemme. Muiden osalta joutuisi ilmeisesti jonkinlaista vaijeri + sähköjohtosäätöä tekemään, jotta laite ripustuu oikealle korolle. Seashell on näistä minusta kaunein, mutta hinta suolainen (noin tuhannen euroa hintavampi kuin Juno).

Joskus haaveilimme Elica Star -mallista. Nyttemmin kuitenkin tiedämme, että blingblingiin kyllästyy harvinaisen nopeasti. Ja miten ihmeessä ne kristallit puhdistetaan paistorasvasta? Myös Falmecin liesituulettimista osa on kauniita, mutta hinnan noustessa kolmeen tuhanteen euroon, en edes esittele niitä täällä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti