keskiviikko 7. tammikuuta 2015

sopimus.

Joulukuun puolessa välissä saimme kustannusarvion koko rakennusprojektin kaikista kustannuksista. Tiesimme, että talopaketin hinta on karkeasti noin kolmannes kaikista kuluista. Kokonaisarvion suuruus ei näin ollen ollut yllätys. Tietyt menoerien väliset suhteet yllättivät; esimerkiksi yllättävää oli se, että LVI-urakan suuruus on noin kuudesosa koko projektin kustannuksista. Tähän oli tosin laskettu mukaan porakaivo ja oma jätevesijärjestelmä.

Ennen joulua käväisimme vielä pankissa juttelemassa. Pankin näytettyä vihreää valoa päätimme lyödä sopimuksen lukkoon ja tänään olimme allekirjoittamassa sopimukset. Vielä on mahdollista toki pohjaan tehdä muutoksia, vaikka sopimus jo kirjoitettiinkin. Tällä hetkellä pohja näyttää seuraavanlaiselta:

pohjapiirros (kuva Insinööritoimisto Erkki Koivusalo Ky)

Tuonne kuvat -osioon lisäsin nyt tämänhetkisen mallin mukaiset julkisivu- ja pohjapiirrokset. Mallin pohjana on siis räätälöity malli 119, jota olemme jonkin verran muokanneet omiin tarpeisiimme sopivaksi.

Seuraavaksi lähdemme kohti rakennuslupahakemuksen tekoa. Ensin pitäisi käväistä tontilla vielä varmistamassa talon paikka, jonka jälkeen kutsutaan maaperätutkimuksen tekijä paikalle. Maaperätutkimuksen perusteella ratkeaa perustustapa. Kannustalon edustaja tekee puolestamme hakemuksen (kuten suunnittelutarveratkaisu -vaiheessakin), joten siitä ei suuremmin joudu ottamaan stressiä. Hienoa!

Sopimukseen oli kirjattava alustava toimitusaikataulu. Vaikeaa on tässä vaiheessa vielä hahmottaa aikataulua, koska nykyistä asuntoa ei ole edes laitettu vielä myyntiin. Pistimme sopimukseen toimitusajaksi kesäkuun 2016. Saa nähdä mitä tuleva tuo tullessaan - osuuko tämä heitto lähelle oikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti