keskiviikko 10. elokuuta 2016

khh.

Kodinhoitohuoneesta en ole tainnut missään vaiheessa kirjoitella mitään. Se on ollut tila, johon on liittynyt ja liittyy edelleen huima määrä kysymysmerkkejä. Vastakohtaisuuksien tila, jossa moni toiminto kohtaa ja yhdistyy puhtaus ja kura; likaiset ja puhtaat vaatteet, märkyys ja kuivaus... Tila, joka kuratassujen osalta on vähintäänkin merkittävä. Ja olisihan se kiva, että se olisi mukiinmenevän näköinenkin.

Vuoden 2015 asuntomessuilla ihailin tätä kodinhoitohuonetta (kuva: Pinterestin mukaan osoitteesta sisustusassari.blogspot.fi)
Olemme tehneet Puustellin kanssa jo suunnitelman kodinhoitohuoneen kalusteista. Yleisilme on on hyvin samantapainen kuin keittiössä. Valkoinen kauttaaltaan, lukuunottamatta Blancon antrasiitin väristä allasta. Välitila tulee olemaan valkoista lasia. Vetimet vaihdoimme vielä viimeksi Puustellilla käydessämme huomaamattomampiin listavetimiin.
Olikohan ne valitsemamme listavetimet tämän kaltaiset, en edes muista...

Havainnekuva siitä miten kalusteet sijoittuvat
Lattialaatta tulee olemaan vaalea betonimainen isohko laatta, joka jatkuu tästä kylppäriin. Vastoin yleisiä ratkaisuja haluamme kuivausrummun sijasta kuivauskaapin. Se on ollut aina selvää. Meillä käydään lenkillä riippumatta siitä mikä sää on, eikä kamppeita joka sadesään jälkeen pestä. Sadekelillä liuta koirien kuratakkeja, märkiä hihnoja, pantoja sekä ihmisten ulkoiluvaatteita ja kenkiä levitellään lenkin jälkeen kylppärin lattialle lattialämmityksen päälle kuivumaan, niin ettei sinne sitten muuta mahdukaan. Tästä syystä olemme aina haaveilleet kuivauskaapista. Vaihtoehtoja emme juuri ole vielä vertailleet, mutta todettu on, että vaihtoehtoja ei aivan pilvin pimein ole. Kuivauskaappi sijoittuu aivan heti oven viereen. Seuraava kaappi tulee nielemään sisäänsä sekä ihmisten että koirien kauden ulkoiluvarusteet. Tämän viereen tulee siivouskaappi. Tämänkin tilan hana on vielä mysteeri, siitä ei ole aavistustakaan. Taso on puustellin valkoinen laminaattitaso, altaan alle tulee ehkä likapyykille tilaa ja yläkaappeihin pesuaineita.

Kodinhoitohuoneen toiselle seinustalle tulee liukuoven taakse pieni tekninen tila sekä koirien kurapiste. On ollut suunnitelmissa sellainen klassinen malli, jossa kurasyöppö lattian tasossa. Nyt kuitenkin, sain ajatuksen, että mitä jos koirien kurapiste olisikin nostettu ylös? Meillä on neljä hyvin matalaa tappijalkaista koiraa. Hinkattuani kuusitoista kuratassua lattiatasossa ähisten, selkää vihloo, ei siitä mihinkään pääse. Asiaa selviteltyäni, huomasin Pinterestissä, etten suinkaan ole ainoa, joka näin on tehnyt.
Korotettu kurapiste
Koirat nostetaan yksi kerrallaan pisteelle ja myös kuivataan siinä. Pohjalle laittaisin kurasyöpön, sillä karkeakarvaiset koirat kantavat sisälle mielettömän määrän hiekkaa, enkä halua sitä viemäriimme. Toinen vaihtoehto olisi asentaa tähän pohjalle esim. Merikan hiekanerotuskaivo ja jättää syöppö kokonaan pois. En tiedä kumpi sitten olisi järkevämpi ratkaisu.


Eilen muuten tilasin kylppäriin mustaa graniittia olevat malja-altaat Tulikiven verkkokaupasta. En ole rehellisesti edes koskaan huomannut, että Tulikivellä olisi altaita. Ja ilmeisesti on ollut jo tovin, koska tämä minun tilaamani oli ymmärtääkseni poistomalli (norm. 440,- kpl, nyt 190,-). Olisin ehdottomasti ottanut mieluummin Laattapisteen myymän aiemmin bloggamani ei-kiiltävän Tondo Basalto -altaan, mutta tässä nyt yli puolet huokeampi hinta ratkaisi.

Tulikiven musta luonnonkiviallas, mustaa graniittia
Ja kun ne hanat on tunnetusti minulle niin vaikeita... Niin kyllä on sitä kylppärin hana-asiaakin tullut veivattua ja käännettyä. Yksi uusi ehdokas putkahti jostain kesän sisustuslehdestä vastaan; Gustavsbergin uuden Estetic -sarjan korkea musta hana. Ihan kiva!


2 kommenttia:

  1. Käykö kurasyöppö koirien tassuille? olikos ne siis sellaisia harvoja ritilöitä...

    VastaaPoista
  2. Juu, kyseessä on tosiaan ritilä. Kohtahan tuo selvinnee..

    VastaaPoista